Möjligheternas arena

Söker du en arena som är perfekt för möte eller event – då har du kommit rätt!

OM ARENAN

Stiftelse Arenan i Lund driver Sparbanken Skåne Arena som ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen och tillgodoser olika inriktningar inom både sport och underhållning.

Stiftelse Arenan har ändamålet att driva en idrotts- och evenemangsanläggning inom idrottsområde i Lund, med syfte:
– Att skapa förutsättningar för elitidrotten i Lunds Kommun – främst inom handbollen samt
– Att främja idrottsverksamhet för barn & ungdomar
– Att skapa förutsättningar för evenemang, kongresser, utställningar samt andra publika arrangemang

Arenan lever upp till dagens krav på en modern sportarena. Arenan agerar även idrottshall för flera olika skolor. I veckorna är det träningstider för flertalet klubbar. 

Här finns också möjligheter att arrangera konserter, shower, mässor och andra event. Arenan består bl a av en stor arenalokal med plats för 4000 personer, precis bredvid finns en mindre sporthall med fullständiga mått. Här finns även mindre lokaler så som Kraftringen Lounge, Glasbollen och Glastorget. I direkt anslutning finns Lunds ishall och även Klostergårdens IP där Lunds BK spelar sina hemmamatcher.

Arenan har även utvecklat digitala studios för streamingtjänster i olika storlekar. Läs mer om framtidens digitala arena här

Arenaområdet är under ständig utveckling och fler hallar ligger i planeringsstadiet. Det byggs även en tågstation precis intill arenaområdet. Vi har en spännande framtid framför oss.

Nysatsning på Sparbanken Skåne Arena

Efter en utmanande tid under pandemin är det nu dags för en nysatsning på Sparbanken Skåne Arena. Ett nytt team är på plats som nu ska leda Arenan in i fartfylld framtid där vi framöver kommer att mer aktivt samarbeta med företag och föreningar för att tillsammans skapa nya möjligheter och att erbjuda idrotten och stiftelsen rätt förutsättningar. Sparbanken Skåne Arena är idag okänt för många och det är dags att lyfta och skapa liv för att ge arenan den stolthet den förtjänar.

Målet är att arbeta efter en röd tråd där vi utgår från handbollen och idrotten för barn & ungdomar, och därefter använda arenan för att erbjuda och skapa meningsfulla och återkommande event där vi tillsammans gör en positiv skillnad.

Arenan kommer att skapa arbetstillfällen för ungdomar som vill ta möjligheten att komma ut i arbetslivet och få mångsidig livserfarenhet och värdefulla kontakter inför framtiden. Vi ska skapa en plattform för glädje och gemenskap. Arenan och Lund ska bli en förebild där vi representerar en kul och enad plats att arbeta och umgås i, och erbjuda vinnande möjligheter från liten till eliten.

Tillsammans bidrar vi till handboll och idrott för barn och ungdom, genom att använda arenan för att erbjuda och skapa meningsfulla evenemang.

Välkommen till Sparbanken Skåne Arena

WE HAVE SPACE

Klicka här för arenapresentation

Året då Arenan öppnade

Arenans totala yta (m2)

Maximal publikkapacitet vid konsert (3 000 vid match)

Loger med total 60 platser

Medieservice

  • TV-plattform samt kommentatorsbås
  • Cirka 30 platser för journalister
  • Separat presskonferensutrymme
  • Anslutningar förberedda för TV-sändningar
  • Förberett för belysningskrav för HD-TV

Sidolokaler

  • B-hall med fullständiga mått
  • Möteslokaler
  • Kanslilokaler för H43 Lund, LUGI HF och Skånes Handbollsförbund
  • Café i entréhall samt kioskutrymmen

Arenaöversikt

A-hallen i Arenan är uppdelad i 8 sektioner med
bokstavsbeteckningarna A-H.

Arenaöversikt 3D

Ishall

Lunds Isarena består av 2 isrinkar, en fullstor rink med publikkapacitet för ca 500 personer och en tredjedels rink (600 m2).

Information om öppettider, bokningar samt hyra av utrustning finns hos Lunds Kommun.

Här spelas handboll i elitklass

Att Lund är en handbollsstad är ingen hemlighet och vi på Sparbanken Skåne Arena är stolta över att inrymma så många idrottstalanger under ett och samma tak.

Tusentals lundabor är engagerade, antingen för de spelar själva, någon familjemedlem spelar i någon av handbollsklubbarna H43 Lund eller LUGI HF, eller helt enkelt i egenskap som lundasupporter. Här tränar dagens elit och morgondagens stjärnor, här möts supportrar och anhöriga för att heja på sina hjältar och idoler.

Förutom H43 Lund och LUGI HF är vi också glada att ha Skånes handbollförbunds kansli på arenan, ett av Sveriges största distriktsförbund.