Möjligheternas arena

Söker du en arena som är perfekt för möte eller event – då har du kommit rätt!

OM ARENAN

På Arenatorget ett stenkast från Lunds central ligger Sparbanken Skåne Arena. En modern multiarena med fokus på idrott, kultur och event. Arenan lever upp till dagens krav på en modern sportarena. Här finns också möjligheter att arrangera konserter, konferenser och andra event – endast din fantasi sätter gränserna. Arenan består bl a av en stor arenalokal med plats för 4000 personer, precis bredvid finns en mindre sporthall med fullständiga mått. Här finns även mindre lokaler så som Kraftringen Lounge, Glasbollen och Glastorget. I direkt anslutning finns Lunds ishall och även Klostergårdens IP där Lunds BK spelar sina hemmamatcher.

I Sparbanken Skåne Arena spelas handboll på elitnivå. Arenan agerar även idrottshall för flera olika skolor. I veckorna är det träningstider för flertalet klubbar. Arenan har även möjlighet att arrangera stora kulturarrangemang och konserter. Näringslivet använder arenan för bolagsstämmor, konferenser, mässor och seminarium.

Arenan har även utvecklat digitala studios för streamingtjänster i olika storlekar. Läs mer om framtidens digitala arena här.  Arenaområdet är under ständig utveckling och fler hallar ligger i planeringsstadiet. Det kommer även att byggas en tågstation precis intill arenaområdet.

Välkommen till Sparbanken Skåne Arena

WE HAVE SPACE

Klicka här för arenapresentation

Året då Arenan öppnade

Arenans totala yta (m2)

Maximal publikkapacitet vid konsert (3 000 vid match)

Loger med total 60 platser

Medieservice

  • TV-plattform samt kommentatorsbås
  • Cirka 30 platser för journalister
  • Separat presskonferensutrymme
  • Anslutningar förberedda för TV-sändningar
  • Förberett för belysningskrav för HD-TV

Sidolokaler

  • B-hall med fullständiga mått
  • Konferenslokaler
  • Kanslilokaler för H43 Lund, LUGI HF och Skånes Handbollsförbund
  • Café i entréhall samt kioskutrymmen

Arenaöversikt

A-hallen i Arenan är uppdelad i 8 sektioner med
bokstavsbeteckningarna A-H.

Arenaöversikt 3D

Ishall

Lunds Isarena består av 2 isrinkar, en fullstor rink med publikkapacitet för ca 500 personer och en tredjedels rink (600 m2).

Information om öppettider, bokningar samt hyra av utrustning finns hos Lunds Kommun.

Här spelas handboll i elitklass

Att Lund är en handbollsstad är ingen hemlighet och vi på Sparbanken Skåne Arena är stolta över att inrymma så många idrottstalanger under ett och samma tak.

Tusentals lundabor är engagerade, antingen för de spelar själva, någon familjemedlem spelar i någon av handbollsklubbarna H43 Lund eller LUGI HF, eller helt enkelt i egenskap som lundasupporter. Här tränar dagens elit och morgondagens stjärnor, här möts supportrar och anhöriga för att heja på sina hjältar och idoler.

Förutom H43 Lund och LUGI HF är vi också glada att ha Skånes handbollförbunds kansli på arenan, ett av Sveriges största distriktsförbund.