Last night in Lundon

 

Operagala i världklass möter Royal Albert Hall

Den 6:e oktober fylls arenan i Lund med den vackraste musik man kan tänka sig. Solister från de stora operascenerna möter allsångsstämning à la Royal Albert Hall. Kanske har du jublat, skrattat eller med tårfyllda ögon följt TV-utsändningarna från London. Nu kan du uppleva det live på plats i Lundaland. Kom och sjung med i Rule Britannia, njut av stämningen i Henry Woods Seasongs, känn euforin i Pomp and Circumstance. I England sover folk i tält utanför biljettkassorna för att få en biljett. Här räcker det med att trycka på biljettknappen.

Sopran: Larisa Yudina
Tenor: Joachim Bäckström
Helsingborgs konserthuskör

Lundalands filharmoniska orkester
Dirigent: Kristofer Wåhlander

Larisa Yudina
Sopran
Larisa Yudina har gjort sig ett stort namn för sin fantastiska koloratur. Hennes skönsång har tagit henne runt hela världen och hon har vunnit priser i massor av olika internationella tävlingar. Det var med stor glädje som Lundalands filharmoniker, som första svenska orkester, välkomnade henne till Sverige 2012 och vi är oerhört glada över att hon tackat ja till att komma tillbaka!

Joachim Bäckström
Tenor
Joachim Bäckström är flygingenjören som bytte bana och började sjunga. Som första svenska symfoniorkester bjöd Lundalands filharmoniska orkester in honom 2010 och därefter har karriären gått spikrakt uppåt för Joachim. Han sjunger nu regelbundet på Nordens alla operahus och även många Europeiska operateatrar står i kö för att få ta del av Joachims skönsång. Vi är väldigt glada över att han tagit sig tid att flyga in för att stå på scenen i Sparbanken Skåne arena tillsammans med oss i Lundalands filharmoniker.

Helsingborgs konserthuskör
Vi är också glada över att Helsingborgs konserthuskör, en blandad kör på ca 60 personer, är med oss även i år. Kören, som leds av Mats Paulson, samarbetar med framstående orkestrar runt om i Skandinavien och medverkade också i Andrea Bocellis Skandinavienturné.

Kristofer Wåhlander
Dirigenten Kristofer Wåhlander är en Sveriges mest framgångrika dirigenter. Tidigare har han lett sin egen symfoniorkester i S:t Petersburg och han har också dirigerat symfoniorkestrar i Danmark, Tyskland, Island, Ryssland, England och till och med Armenien. Kristofer Wåhlander var huvudperson i Sveriges Televisions dokumentärfilm Musik på liv och död.

För mer information och bilder: www.lastnight.se

 

Datum:
06 okt 2018

Tid:
19.00

Paus:
30 min

Pris:
Biljettpris: 349 – 599:-
Rullstols- och ledsagarplatser bokas via call center på 0775-700 400.
» Köp Biljett

Arrangör:
Lundalands filharmoniska orkester

Övrig information:
Konserten är 2 timmar och 30 minuter inkl. 30 minuters paus.