Pinnacle Cup Championship
esport 8-11 juni

 

Finalen av esportturneringen Pinnacle Cup Championship landar i Lund den 8-11 juni. De fyra tävlingsdagarna väntas totalt locka närmare 7 500 besökare, och en miljonpublik som följer evenemanget online.

Det är första gången Lund är värdstad för ett esportevenemang av den här storleken.

– Pinnacle Cup har utvecklats till en väletablerad turnering som lockar flera av världens främsta lag inom e-sport. Med det kommande LAN-eventet i Lund siktar vi på att förstärka denna position, säger Mikael Westerling, co-founder på GRID Esports.

Den organiserade esporten har snart 20 år på nacken och lockar en stor och numera vuxen publik över hela världen. Evenemanget i Lund blir det största som arrangörerna GRID Esports och Pinnacle, i samarbete med produktionsbolaget Black Molly Entertainment, genomfört tillsammans. Det finansieras delvis med stöd från Event in Skåne samt med evenemangsstöd från Lunds kommun.

– Vi välkomnar esportturneringen och dess alla besökare till Lund i sommar. Kommunens evenemangsstrategi verkar för att kunna erbjuda besökare och lundabor en bred palett av arrangemang, där sommarens turnering är ett utmärkt exempel på detta, säger Christoffer Nilsson, kommundirektör i Lund.

– Esport är enormt stort och vi är glada att kunna erbjuda esportpubliken ett så här högklassigt evenemang i Lund, säger Boel Starbrant, ansvarig för värvning och möten hos Visit Lund, som är lokal partner för genomförandet av Pinnacle Cup.

Biljetterna till Pinnacle Cup Championship släpps under våren och säljs via Ticketmaster.


Mer information:
Mikael Westerling, co-founder GRID Esports, 0735-13 11 64
Boel Starbrant, Visit Lund, 046-359 59 82

Datum:
08 jun 2022 - 11 jun 2022