Lund skapar framtiden

Om Arenan

Arenan erbjuder snabb omställning från sport till ca 50 externa events per år så som konserter, shower, mässor. Arenan består av en stor eventhall med plats för upp till 4000 personer, precis intill finns en mindre sporthall med fullständiga mått. Arenan erbjuder även mindre lokaler så som arenans fantastiska Lounge, Glasbollen och Glastorget. I direkt anslutning finns Lunds ishall och även Klostergårdens IP där Lunds BK spelar sina hemmamatcher.

Stor nysatsning för Sparbanken Skåne Arena

Arenaområdet är under ständig utveckling och fler hallar ligger i planeringsstadiet. En anslutande tågstation är nu även klar.

Sparbanken Skåne Arena är redo för nästa steg med målet att arbeta efter en röd tråd där vi utgår från handbollen och idrotten för barn & ungdomar, och därefter använda Arenan för att erbjuda och skapa meningsfulla, hållbara och återkommande event där vi tillsammans gör en positiv skillnad. En spännande framtid väntar.

Våra stjärnor

Vårt mål är att Sparbanken Skåne Arena ska bli en plattform för glädje och gemenskap. Därav erbjuder vi nu våra bästa ambassadörer – våra fantastiska ungdomar genom handboll, idrott och skola att arbeta under våra event. Under år 2022 har vi redan ett fantastiskt inarbetat team som vi varmt rekommenderar till våra arrangörer.

Vi ser fram emot att utveckla vårt engagemang ”Våra stjärnor” med att skapa fler arbetstillfällen, utbildningar och roliga, gemensamma händelser. Här behöver vi er hjälp, det är tillsammans som vi skapar förutsättningar och gemenskap för våra unga. Ett vinnande koncept fyllt av värme, glädje, engagemang som bringar fantastisk erfarenhet och möjligheter.

Catering, teknik & lokal

Vi erbjuder er som arrangörer att sätta er prägel och anlita de samarbeten ni önskar för ert event. Detta gäller även ombesörjning av catering och cateringtillstånd. Vid förfrågan erbjuder Arenan att planera och/eller rekommendera våra samarbetspartners. Vi samarbetar med lokala aktörer som erbjuder en bred variation av allt från smörgåsar till energirika powerfikor. Endast fantasin sätter gränser för Ert unika event!

Sparbanken Skåne Arena erbjuder teknik inhouse. Vi har kontakterna och erfarenheten att ta in teknik för en upplevelse i världsklass. Genom ert planeringsmöte erbjuder Arenan tillval och tilläggstjänster för att skapa bästa förutsättningar för Ert event.

Vår vision

Vi vill förbättra världen, lite i taget. Tillsammans med Lunds kommun, delar vi visionen om att ”Lund skapar framtiden” vilket beskriver vår vision om hur vi ska utveckla Arenans verksamhet. Våra liv har blivit digitala, mobila och stillasittande. Vi vill lyfta vikten av välmående genom gemenskap, kunskap, rörelse och upplevelser. Att vi tillsammans skapar en positiv plats för idag och för framtiden.

Arenaöversikt

A-hallen i Arenan är uppdelad i 8 sektioner med
bokstavsbeteckningarna A-H.

Här spelas handboll i elitklass

Att Lund är en handbollsstad är ingen hemlighet och vi på Sparbanken Skåne Arena är stolta över att inrymma så många idrottstalanger under ett och samma tak.

Tusentals lundabor är engagerade, antingen för de spelar själva, någon familjemedlem spelar i någon av handbollsklubbarna H43 Lund eller LUGI HF, eller helt enkelt i egenskap som lundasupporter. Här tränar dagens elit och morgondagens stjärnor, här möts supportrar och anhöriga för att heja på sina hjältar och idoler.

Förutom H43 Lund och LUGI HF är vi också glada att ha Handbollförbundet Syd:s kansli på arenan, ett av Sveriges största distriktsförbund.

För mer information och kontakt, besök lagens egna hemsidor:

Lugi HF, H43 Lund och Handbollförbundet Syd.

Sparbanken Skåne Arena

Ta del av vår gemenskap

Sparbanken Skåne Arena är idag okänt för många och det är dags att lyfta och skapa liv och den stolthet Arenan förtjänar.

Verifierad av MonsterInsights